Pancha Karma

Kleinschalig en persoonlijk
Onder leiding en begeleiding van een van onze eigen vaidya's Prachi Mahajan of Sayali Kendarkar, biedt Kaldenbroeck volgens de authentieke AYURVEDA leer, een kleinschalige, intense Pancha Karma Detox-kuur aan.

Wat is Pancha Karma?

De PANCHA KARMA -Pancha (Vijf) Karma (behandeling), is een intensief reinigings- en verjongingsprogramma van een aantal dagen, bestaande uit vijf reinigingsactiviteiten (pancha). Het doel van deze kuur is het volledig schoonmaken van alle lichaam – en energie kanalen, waardoor de stofwisseling beter gaat functioneren.
Al met al is het een intensieve, diepe weefsel reiniging, waarbij sommige oude toxines, diep in ons lichaam, verwijderd worden.

Het is een volledig programma voor lichaam, geest en bewustzijn en heeft een zeer positieve uitwerking op de algehele gezondheid, wellness en zelfgenezing. Het wordt toegepast tezamen met voedingsadviezen en adviezen voor een gezonde levensstijl, die altijd individueel is.

Shirodhara is een van de Panchakarma behandelingen

Het effect van Pancha Karma

Verwijdering gifstoffen en toxische condities van zowel lichaam als geest
Herstel van je constitutionele balans en verbetering gezondheid en wellness
Versterking van je immuunsysteem en verhoging van weerstand tegen ziekte
Draait de negatieve effecten van stress op je lichaam en geest terug en vertraagt het verouderingsproces
Verbetert je zelfredzaamheid, kracht, energie, vitaliteit en mentale helderheid
Brengt diepe ontspanning en een gevoel van well-being
Helpt in het realiseren van een evenwichtige toestand van je lichaam, geest en bewustzijn

Programma Pancha Karma

Bij aanmelding voor deelname aan een Pancha karma volgt eerst een INTAKE-gesprek door onze vaidya. Een belangrijk moment voor jezelf, maar zeker ook voor de Ayurvedisch behandelaar om een goed beeld te krijgen van je huidige gezondheidssituatie (zowel fysiek als mentaal).

De Pancha Karma is geen weekje vakantie en verwennerij, maar een intense begeleiding en verzorging van elk persoon individueel, om een optimaal ontgiftend effect te bereiken, dat je de daaropvolgende jaren qua totale gezondheid in alle opzichten zult gaan voelen.

Speciaal voor de Pancha Karma kuur staat een gespecialiseerd team voor je klaar. Van Indiaas vaidya (hoofdbehandelaar), massage therapeute, kok, yoga/meditatie teacher tot algemeen gastvrouw Marlies.

PURVA KARMA

De voorbereidingen op de eigenlijke Pancha Karma midweek op Kaldenbroeck, begint al thuis met een inleidend programma.
Dit thuisprogramma start ongeveer 14 dagen van tevoren en vindt plaats in 2 fasen. Gedetailleerde uitleg en middelen als medicinale ghee (geklaarde boter), kruiden en dieetadvies (persoonlijk) worden tijdig thuis gestuurd. Door dieet-aanpassing worden vetoplosbare afvalstoffen losgemaakt.

Deze voorbereidingsfase is zeer belangrijk voor een effectvolle Pancha Karma. De behandelend vaidya neemt tussendoor contact met je op, over hoe het gaat. Je kunt met al je vragen bij haar terecht.

PANCHA KARMA

De eerste dag(en) van je verblijf op Kaldenbroeck zijn vooral gericht zijn op het losmaken van de gifstoffen uit je lichaam. Hierin spelen kruiden, zeer lichte voeding en behandelingen een grote rol.
Tijdens de Pancha karma worden de volgende procedures c.q. behandelingen gegeven:
Dipana - Pachana - Abhyanga - Swedana - Nasya- Karnapurana - Pottali (kruiden stempel massage) - Shirodhara (koning van alle behandelingen) - Padabhyanga (voet detox met metalen kommetje)

Het is belangrijk dat men zich zo weinig mogelijk inspant om het lichaam rust te geven en alle energie in te zetten voor een effectieve detox.
Er zijn elke dag: consulten, pranayama, restorative yoga, meditatie en behandelingen... Welke behandeling(en) wordt door de vaidya bepaald, afhankelijk van hoe het met je gaat.
Pancha Karma Reiniging

Deelname en verblijf


Maximaal 6 deelnemers kunnen aan het programma deelnemen zodat iedereen een optimale begeleiding en alle aandacht krijgt die nodig is voor het beoogde resultaat.

Voor alle deelnemers is een eigen kamer met privé-badkamer en -toilet gereserveerd.

Staat Pancha Karma in de agenda? Kijk dan daar voor de actuele kosten voor deelname aan het programma.

Meer weten? Mail: marlies@kaldenbroeck.nl

Reviews

Locatie
Kaldenbroeck
Kaldenbroek 1c
5973 RJ Lottum
Contact
Tel: 077-76 000 36
Gsm: 06-53 54 94 43
E-mail: info@kaldenbroeck.nl
Openingstijden
Openingstijden Kaldenbroeck Terras en Kafé:
Vrijdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur.
Overig: op afspraak.
Top linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram