MENSwaardig

De eigen ervaring wijst de weg
De keuze voor AYURVEDA in zijn meest pure en authentieke vorm was het resultaat van een persoonlijke, 30 jaar lange ervaring met Ayurveda in India

Kennismaking met Ayurveda

De eerste kennismaking met Ayurveda door Kaldenbroeck oprichtster Marlies Stoot, vond plaats in India, zo’n 30 jaar geleden.Haar levenspartner Nol Peters leed destijds aan een ernstige vorm van polyartritis. Genezen was volgens de arts niet mogelijk.

In India kwamen Marlies en Nol door toeval in contact met een Ayurvedisch arts, uitsluitend geschoold door kennisoverdracht van zijn vader en grootvader. Nol werd slechts 1 keer behandeld met een 4 uur durende massage met warme kruidenolie. Daarnaast kreeg hij wat kruidentabletten en een eenvoudig voedingsadvies.

Drie maanden later vond de reumatoloog (onmogelijk!!) in Nederland geen spoortje reuma meer in zijn bloed. Het was het begin van een intense verdieping in AYURVEDA. Toen Nol in de periode vanaf 2005 getroffen werd door een aantal hersenbloedingen, bood Ayurveda een behandeltraject dat de patiënt tot het laatst toe houvast, kracht, energie en moed gaf.

Dit maakte deze moeilijke weg begaanbaar en boven alles MENSWAARDIG.

Een alternatief

KALDENBROECK is ontstaan uit een diep gewortelde wens om een natuurlijk alternatief te bieden aan mensen, die of niet ziek willen worden, of die een zwaar medisch traject moeten ondergaan, of aan mensen die met bepaalde klachten moeten ‘leren leven', naast het reguliere traject.

Een alternatief, waar je leert te ontspannen want dit heb je, samen met je partner, hard nodig. Een alternatief, waar goed naar je voeding wordt gekeken, want dit is je belangrijkste energieleverancier. Een alternatief, dat je volgens de wetenschap AYURVEDA, een zeer persoonlijke medische begeleiding biedt. En waar altijd tijd en aandacht is.

Een alternatief dat ruimte geeft te relativeren en na te denken over de zin van bepaalde ervaringen.

Een alternatief dat tegelijk een ontmoetingsplek is, waar gezond en genieten hand in gaan.

Puur en authentiek

Bij de keuze voor Ayurveda binnen de muren van Kaldenbroeck, was meteen duidelijk dat niet alleen het interieur en de behandelmaterialen, maar vooral ook het behandelend team uit India moest komen.

India is tenslotte het moederland waar Ayurveda al duizenden jaren leeft en zich heeft ontwikkeld tot de moderne gezondheidsfilosofie, die het vandaag de dag is.

Door samenwerking met Indiase artsen (Prachi Mahajan Patil, vaidya) is het mogelijk, om vanuit India alles te ontvangen wat een authentieke Ayurvedische praktijk nodig heeft.

Voldoening

Voor Marlies Stoot bestaat het leven sinds de dood van Nol in 2007, voornamelijk uit AYURVEDA in de breedste zin van het woord… Gezond en gelukkig.

MENSwaardig, respect voor elkaar en voor onze planeet, tolerantie, ruimte in zijn en denken.
We leven in een ik-tijdperk, waar misschien AYURVEDISCH denken wat nuancering in kan brengen.

Vandaar dat Kaldenbroeck een haven in de natuur is, waar behalve AYURVEDA, ook allerlei MENSwaardige en kleinschalige activiteiten worden georganiseerd.

Waar mensen blij van worden…
Waar mensen verbinden.

Het is heerlijk elke dag zoveel voldoening te voelen…

Locatie
Kaldenbroeck
Kaldenbroek 1c
5973 RJ Lottum
Contact
Tel: 077-76 000 36
Gsm: 06-53 54 94 43
E-mail: info@kaldenbroeck.nl
Openingstijden
Openingstijden Kaldenbroeck Terras en Kafé:
Vrijdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur.
Overig: op afspraak.
Top linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram