De Gedachte

Mens en menswaardigheid
'Het realiseren van een unieke, kleinschalige plek midden in de natuur, waar mens en menswaardigheid centraal staan.'
Dit op een authentieke, historische locatie waar een breed scala aan inspirerende activiteiten plaatsvinden, appellerend aan een bewuste, verantwoorde, gezonde, duurzame en sociale levensstijl, met Ayurveda als basis en waarbij een deel van de opbrengst wordt geïnvesteerd in eigen charity projecten in Nepal en India onder de naam JAVEA, house of Sharing.
Het was een GEDACHTE die niet meer losliet en die ontstond, na de ervaring van een jarenlang zwaar medisch traject en het verlies van een geliefde (2007).

Het gevoel van machteloosheid en niet echt iets te kunnen doen. Constateren dat artsen nooit echt de tijd hadden of namen, om goed te luisteren en goed richting te geven. Steeds weer hoop die op niets uitliep. Moeilijke communicatie. Nieuwe antwoorden, nieuwe vragen. Hoe om te gaan met de ontstane sociale eenzaamheid.

Het langzaam inzien dat als je serieus ziek bent, je niet alleen je gezondheid verliest, maar beetje bij beetje ook je menswaardigheid...
Ayurveda bracht warmte, aandacht en inzichten op het gebied van voeding en levensstijl... Het bracht: vertrouwen en kracht!

Een menswaardig alternatief

De gedachte aan een plek als Kaldenbroeck is ontstaan uit een diep gewortelde wens om naast de reguliere zorg, een menswaardig alternatief aan te bieden, aan mensen die niet ziek willen worden (preventie) of aan zieke mensen die niet alleen medicijnen willen slikken om vervolgens maar af te wachten, maar zelf ook aan de slag willen.

Een alternatief waar je leert te begrijpen, te ontspannen, waar goed naar je voeding wordt gekeken, waar traditionele kruiden en planten en huismiddeltjes worden ingezet om je situatie te verbeteren...
Ayurveda op Kaldenbroeck… een ontmoetingsplek waar gezond en genieten hand in hand gaan
Locatie
Kaldenbroeck
Kaldenbroek 1c
5973 RJ Lottum
Contact
Tel: 077-76 000 36
Gsm: 06-53 54 94 43
E-mail: info@kaldenbroeck.nl
Openingstijden
Openingstijden Kaldenbroeck Terras en Kafé:
Vrijdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur.
Overig: op afspraak.
Top linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram