Kaldenbroeck agenda: Pancha Karma

Pancha Karma

Een intensief reinigings- en verjongingsprogramma

Onder leiding en begeleiding van een van onze eigen vaidya’s Prachi Mahajan of Sayali Kendarkar, biedt Kaldenbroeck volgens de authentieke AYURVEDA leer, een kleinschalige, intense Pancha Karma Detox kuur aan.

De PANCHA KARMA -Pancha (Vijf) Karma (behandeling), is een intensief reinigings- en verjongingsprogramma van een aantal dagen, bestaande uit vijf reinigingsactiviteiten (pancha). Het doel van deze kuur is het volledig schoonmaken van alle lichaam – en energie kanalen, waardoor de stofwisseling beter gaat functioneren. Al met al is het een intensieve, diepe weefsel reiniging, waarbij sommige oude toxines, diep in ons lichaam, verwijderd worden.

Het is een volledig programma voor lichaam, geest en bewustzijn en heeft een zeer positieve uitwerking op de algehele gezondheid, wellness en zelfgenezing. Het wordt toegepast tezamen met voedingsadviezen en adviezen voor een gezonde levensstijl, die altijd individueel is.

Het effect

  • Verwijdering gifstoffen en toxische condities van zowel lichaam als geest
  • Herstel van je constitutionele balans en verbetering gezondheid en wellness
  • Versterking van je immuunsysteem en verhoging van weerstand tegen ziekte
  • Draait de negatieve effecten van stress op je lichaam en geest terug en vertraagt het verouderingsproces
  • Verbetert je zelfredzaamheid, kracht, energie, vitaliteit en mentale helderheid
  • Brengt diepe ontspanning en een gevoel van well-being
  • Helpt in het realiseren van een evenwichtige toestand van je lichaam, geest en bewustzijn

Programma

PURVA KARMA
De voorbereidingen op de eigenlijke Pancha Karma midweek op Kaldenbroeck, begint al thuis met een inleidend programma.
Dit thuisprogramma start ongeveer 21 dagen van tevoren en vindt plaats in 2 fasen. Gedetailleerde uitleg en middelen als medicinale ghee (geklaarde boter), kruiden en dieetadvies (persoonlijk) worden tijdig thuis gestuurd. Door dieet-aanpassing worden vetoplosbare afvalstoffen losgemaakt.
Deze voorbereidingsfase is zeer belangrijk voor een effectvolle Pancha Karma. De behandelend vaidya neemt tussendoor contact met je op, over hoe het gaat. Je kunt met al je vragen bij haar terecht.

PANCHA KARMA
De eerste dag(en) van je verblijf op Kaldenbroeck zijn vooral gericht zijn op het losmaken van de gifstoffen uit je lichaam. Hierin spelen kruiden, zeer lichte voeding en behandelingen een grote rol.
Tijdens de Pancha karma worden de volgende procedures c.q. behandelingen gegeven:
Dipana – Pachana – Abhyanga – Swedana – Nasya- Karnapurana – Pottali (kruiden stempel massage) – Shirodhara (koning van alle behandelingen) – Padabhyanga (voet detox met metalen kommetje)

Het is belangrijk dat men zich zo weinig mogelijk inspant om het lichaam rust te geven en alle energie in te zetten voor een effectieve detox.

Er zijn elke dag consulten en behandelingen. Welke behandeling(en) wordt door de vaidya bepaald, afhankelijk van hoe het met je gaat.

Inleidend programma & Pancha Karma

Speciaal voor de Pancha Karma kuur staat een gespecialiseerd team voor je klaar.
Van Indiaas vaidya (hoofdbehandelaar), massage therapeute, kok, yoga/meditatie teacher tot algemeen gastvrouw Marlies.
Voor alle deelnemers is een eigen kamer met prive badkamer en toilet gereserveerd.

Maximaal aantal deelnemers: 6, opdat iedereen een optimale begeleiding en alle aandacht krijgt die nodig is voor het beoogde resultaat.

Bij aanmelding voor deelname aan een Pancha karma volgt eerst een persoonlijke INTAKE-CONSULT door onze vaidya. Een belangrijk moment voor jezelf, maar zeker ook voor de Ayurvedisch behandelaar om een goed beeld te krijgen van je huidige gezondheidssituatie (zowel fysiek als mentaal). Dit kan in de Kaldenbroeck praktijk of in de praktijk in Eindhoven. Na dit CONSULT, beslist u definitief aan de Pancha Karma kuur op Kaldenbroeck deel te nemen.

De Pancha Karma is geen weekje vakantie en verwennerij, maar een intense begeleiding en verzorging van elk persoon individueel, om een optimaal ontgiftend effect te bereiken, dat je de daaropvolgende jaren qua totale gezondheid in alle opzichten zult gaan voelen.

Overzicht

AANTAL DEELNEMERS

Maximaal aantal deelnemers: 6, opdat iedereen een optimale begeleiding en alle aandacht krijgt die nodig is voor het beoogde resultaat.

KOSTEN

Kosten voor het inleidend programma thuis (14 dagen) en het verblijf op Kaldenbroeck (5 dagen) incl. consulten, behandelingen en maaltijden: € 1995 p.p. (enkele kamer).
Gedeelde kamer bij partners mogelijk. Kosten zijn dan € 1895 p.p.

Kosten intake-consult: € 90.

Meer weten? Stuur een mail aan: marlies@kaldenbroeck.nl en kijk op deze pagina: Pancha Karma.

Datum & Tijd

16/09/2024
t/m 20/09/2024
De hele dag

Kosten

Zie beschrijving
Locatie
Kaldenbroeck
Kaldenbroek 1c
5973 RJ Lottum
Contact
Tel: 077-76 000 36
Gsm: 06-53 54 94 43
E-mail: info@kaldenbroeck.nl
Openingstijden
Openingstijden Kaldenbroeck Terras en Kafé:
Vrijdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur.
Overig: op afspraak.
Top linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram