Massages / behandelingen

Tarieven en meer

KALDENBROECK presenteert

de authentieke Ayurveda

Ayurveda is een 5000 jaar oude holistische gezondheidsfilosofie. Ayurveda betekent de wetenschap van de vorm van het leven.

Het doel en de ziel van Ayurveda

Het doel en de ziel van Ayurveda is: GEZOND BLIJVEN of GEZOND WORDEN. Haar unieke, gezondheidsverbeterende rituelen richten zich op ontgiften, reinigen en het creëren van balans, welzijn, en energie voor lichaam en geest.

Ze bevrijden van lichamelijke ontspanning, brengen deze energieën in harmonie, voeden diepgaand uw kernen en brengen rust en vrede in elke cel van uw lichaam.

Kwaliteiten authentiek en puur

Op KALDENBROECK draait alles om de kwaliteiten ‘authentiek’ en ‘puur’. Zo zijn de Ayurvedische masseurs in India of door Indiërs opgeleid en zijn alle kruidenoliën, kruidenpoeders en materialen waarmee wordt gewerkt, door de artsen en ‘medicin maker’ van onze partnerkliniek in Kerala, India, zelf geselecteerd en gemaakt.

Elke massage-olie bevat minimaal 30 verschillende kruiden. Vraag informatie, maak een afspraak of loop gewoon eens binnen.

Een Ayurveddische massage is een weldadige en gezonde ervaring die uw lichaam en geest versterkt, het detoxen ondersteunt en bovenal enorm goed doet!

ANTI STRESS / RELAX MASSAGE (Abhyangam)

Heerlijk ontspannende full body massage met een mengsel van medicinale, warme kruidenoliën waardoor innerlijke wijsheid ontwaakt… Stimuleert goede doorbloeding en lymfecirculatie. Helpt stress verminderen, is ontgiftend en vitaliseert het lichaam. Een prima behandeling tegen tal van pijnen.

Deze behandeling is nog effectiever incl. medicinaal stoombad. Je voelt je herboren.
Duur: 60 minuten, zonder stoombad: €80
Duur: 80 minuten, zonder stoombad: €100
Uitbreiding van behandeling met stoombad:
(ca 10 à 15 minuten) €20

STOOMCABINE (Swedanam)

Het medicinale stoombad, de swedanam, verbetert de opening van de poriën, spoelt onzuiverheden weg door de zweetklieren en verhoogt de penetratie van geneeskrachtige oliën en kruiden die gebruikt worden in de therapie (zweten).

De speciale, zeer krachtige kruiden zijn in de natuur geselecteerd. Een Swedana, waarbij je hoofd koel blijft, maakt een Abhyangam behandeling nog completer omdat de kruiden oliën nog beter kunnen doorwerken en afvalstoffen beter worden afgevoerd.

Bovendien heeft de heerlijke stoom een ontspannende werking op lichaam en geest en helpt het bij pijnvermindering en gewichtsverlies.
Duur: 15 minuten €25

TEGEN STRESS EN MIGRAINE / HOOFDPIJN (Shirodhara)

Deze opmerkelijke therapie werkt door tot het diepste niveau van je zijn.

Terwijl je ligt, vloeit er warme medicinale kruidenolie in een constant straaltje op je voorhoofd, met als doel: verjonging van de energiesystemen in je lichaam. Dit helpt de bloedtoevoer te verbeteren waardoor de opname van voedingsstoffen en zuurstof in de weefsels wordt verhoogd.

De behandeling is zeer rustgevend en effectief bij stress problemen, slapeloosheid, hoofdpijn klachten, depressies, hoge bloeddruk, vermoeidheid en geheugenzwakte.
Duur: 60 minuten, waarvan ca. 40 minuten hoofdbehandeling €95
Duur: 80 minuten, waarbij het hele lichaam extra aandacht krijgt. €110

FIT DOOR STEMPEL MASSAGE (Hot herbal Poultice )

Deze eeuwenoude behandeling bestaat uit een massage met warme stempel-kompressen gevuld met genezende kruiden en specerijen uit Azië.

Warme olie wordt druppelsgewijs over je lichaam gegoten, terwijl de kompressen in trage, ritmische bewegingen je lichaam masseren.

De geurige oliën en de massage hebben een heerlijk verjongend, verfrissend en ontspannend effect. Aanbevolen bij spier- en gewrichtspijnen, artritis.
Duur: 60 minuten €95

GEWICHTSVERLIES, CELLULITIS, VOCHTAFNAME (Udwartanam)

De massage met een Ayurvedisch kruidenpoeder is speciaal bedoeld ter ondersteuning van gewichtsverlies en het tegengaan van cellulitis en het vasthouden van vocht, door trage lymfatische doorstroming.

Door deze unieke Ayurvedische massage wordt het lichaam bedekt met warme, medicinale olie, waarna zorgvuldig en ritmisch gemasseerd wordt met een mengsel van kruidenpoeders, Hierdoor worden stagnaties doorbroken en het lymfesysteem geactiveerd.

Na deze massage wordt een kruiden stoombehandeling gegeven, die nog dieper helpt de lichaamskanalen te openen, waardoor gifstoffen nog beter verwijderd worden.
Duur: 70 minuten €105

ANTI STRESS. INDIASE VOETEN MASSAGE

Ontspan. Luister naar heerlijke muziek en geniet van een ontspannende voetmassage met helende balsems.

Er worden aloude technieken toegepast, door het stimuleren van bepaalde drukpunten, met een verzachtend en ontspannend effect op uw hele lichaam.
Duur: 30 minuten €39,50

HOOFD, NEK, SCHOUDERMASSAGE

Maakt vrij van pijnlijke spanningen veroorzaakt door stress. Intense massage met warme kruidenolie en kruidenstempels.
Duur: 45 minuten €65

VOETREFLEXMASSAGE

Je zou het niet zeggen, maar een voetreflexmassage kan hetzelfde effect hebben als een volledige lichaamsmassage.

Alle zenuwen en weefsels in het lichaam zijn verbonden met de voeten. Een voetreflexmassage helpt het lichaam te ontspannen en helpt daarmee eventuele blokkades te verwijderen en de energiedoorstroming te bevorderen.

Deze vorm van drukpuntmassage zorgt voor een betere doorbloeding van onze bloedvaten, waardoor afvalstoffen beter worden afgevoerd. Het versterkt tevens hormoon- en zenuwfuncties.
Duur: 45 minuten €55

NASYAM

Behandeling van neusholtes door inbrengen van druppels kruidenolie, gevolgd door kruiden massage en kruiden stoombad, alleen voor het gebied hoofd en nek. 

Nasyam is bedoeld voor zuivering van het hoofdgebied. Het teveel aan slijmen in de sinus, keel, neus of het hoofd wordt geëlimineerd. Het houdt de ogen, neus en oor gezond. Helpt tegen migraine, hoofdpijn, chronisch verstopte sinussen, verkoudheid, concentratiestoornissen.
Duur: 30 minuten €42,50

REINIGINGS – ONTGIFTINGSKUREN (PANCHA KARMA)

Binnen AYURVEDA speelt de reinigingskuur een grote rol…en heeft als belangrijkste doel het ontgiften, verjongen, ontspannen en genezen.

De behandelingen herstellen het natuurlijk evenwicht, waardoor het lichaam haar vitaliteit en kracht herwint om klachten of ziekte zelf aan te kunnen. In de meest natuurlijke vorm.

Kaldenbroeck, Huys voor puur leven, biedt in combinatie met een verblijf in het gastenhuys de mogelijkheid voor Pancha Karma kuren, onder begeleiding van een Ayurvedisch arts.

De kuren zijn altijd kleinschalig van opzet, opdat ons team tijdens de kuur volle aandacht en tijd heeft voor de deelnemers. Kijk voor meer info onder PANCHA KARMA.
Locatie
Kaldenbroeck
Kaldenbroeck 1c
5973 RJ Lottum
Contact
Tel: 077-76 000 36
Gsm: 06-53 54 94 43
E-mail: info@kaldenbroeck.nl
Openingstijden
Woensdag & donderdag:
12.00 - 17.00 uur.
Vrijdag, zaterdag & zondag:
11.00 - 17.00 uur
Top linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram