Kaldenbroeck agenda: Pancha Karma

Pancha Karma Kuur

Onder begeleiding van een van onze vaste Ayurveda artsen, Prachi Mahajan of Sayali Kendarkar, bieden we volgens de authentieke Ayurveda-leer, een kleinschalige Pancha Karma Detox kuur aan.

PANCHA KARMA
De Pancha Karma is een intensief reinigings- en verjongingsprogramma van een aantal dagen, bestaande uit vijf reinigingsactiviteiten (pancha). Het doel van deze kuur is het volledig schoonmaken van alle lichaam – en energie kanalen, waardoor de stofwisseling beter gaat functioneren.

Het is een volledig programma voor lichaam, geest en bewustzijn en heeft een zeer positieve uitwerking op de algehele gezondheid, wellness en zelfgenezing. Het wordt toegepast tezamen met voedingsadviezen en adviezen voor een gezonde levensstijl, die altijd individueel is.

Het effect van deze kuur:

  • Verwijdering gifstoffen en toxische condities van zowel lichaam als geest
  • Herstel van je constitutionele balans en verbetering gezondheid en wellness
  • Versterking van je immuunsysteem en verhoging van weerstand tegen ziekte
  • Draait de negatieve effecten van stress op je lichaam en geest terug en vertraagt het verouderingsproces.
  • Verbetert je zelfredzaamheid, kracht, energie, vitaliteit en mentale helderheid.
  • Brengt diepe ontspanning en een gevoel van well-being.
  • Helpt in het realiseren van een evenwichtige toestand van je lichaam, geest en bewustzijn.

PURVAKARMA
Je begint thuis al met een inleidend programma dat 10 dagen duurt. Tijdens deze dagen volg je de persoonlijke voedings- en leefstijladviezen van de Ayurveda arts. In deze fase (Purvakarma) pas je je dieet aan, op basis van de ontvangen adviezen. Het doel is de vetoplosbare afvalstoffen in je lichaam los te maken en de spijsvertering beter te reguleren.

Een ander belangrijk onderdeel van de Purvakarma start enkele dagen van tevoren met de dagelijkse inname van een kleine portie medicinale ghee. Deze ghee (geklaarde boter) wordt door de arts voor elke deelnemer individueel geselecteerd. Je ontvangt de ghee tijdig op je thuisadres. De ghee is qua kruidensamenstelling voor elke deelnemer anders.

Kosten

Kosten voor het inleidend programma thuis (10 dagen) en het verblijf op Kaldenbroeck (5 dagen) incl. yoga, alle consulten, behandelingen en maaltijden: € 1850 p.p. (enkele kamer) of € 1700 p.p. (gedeelde kamer).

Meer weten? Over aanpak, dagprogramma en opvolging? Mail: marlies@kaldenbroeck.nl

Datum

27 09 2021 - 01 10 2021

Organisator

Marlies Stoot
Email
marlies@kaldenbroeck.nl
Locatie
Kaldenbroeck
Kaldenbroeck 1c
5973 RJ Lottum
Contact
Tel: 077-76 000 36
Gsm: 06-53 54 94 43
E-mail: info@kaldenbroeck.nl
Openingstijden
Woensdag & donderdag:
12.00 - 17.00 uur.
Vrijdag, zaterdag & zondag:
11.00 - 17.00 uur
Top linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram