Indiaas Klassiek

Kaldenbroeck presenteert wereldmuziek van wereldklasse:

Indiaas Klassiek (European tour)
met Kees van Boxtel en Latif Ahmed Khan

Wanneer: donderdag 11 mei 2023
Tijd: 20.00 - 22.00 uur (inclusief pauze). Inloop is vanaf 19.30 uur.
Tickets: voorverkoop € 17,50 / op de avond zelf € 22,50
Reserveren via: info@kaldenbroeck.nl

Indiase klassieke muziek

Indiase klassieke muziek is een evolutie van het fundamentele proces van Nada Yoga. Als men met de nodige betrokkenheid naar muziek luistert, of als men zichzelf betrekt bij het proces van wat wij de klassieke muziek noemen, gaat het niet alleen om de aangenaamheid van het lichaam, het gaat niet alleen om de aangenaamheid van de emotie die men doormaakt. Het is een manier; het is een methode om uit de dwangmatige cycli van het leven te stappen en die cycli te overstijgen om een ultiem proces van vrijheid en bevrijding te bereiken. De klassieke muziek is een zeer verfijnde en prachtige manier om in jezelf te duiken. Dit is een van de mooiste manieren waarop men zijn beperkingen kan overstijgen en tot een ultieme mogelijkheid kan komen. Er zijn vele manieren om dit te doen, maar via klassieke muziek is het een prachtige manier.

Kees van Boxtel

Kees Van Boxtel begon al op jonge leeftijd (6jaar) fluit te spelen. In 2005 ontdekte hij de Indiase Bansuri, (de bamboo fluit) op een Indiase reis en raakte hij in vervoering van de prachtige ornementaties van de Noord Indiase klassieke muziek. Terug in Nederland, begon zijn intensieve Bansuri studie bij Julia Ohrmann en Pandit Hari Prasad Chaurasia op het conservatorium in Rotterdam. Later reisde hij vele malen af naar India en studeerde hij bij bansuri speler Himanshu Nanda en Hari Prasad Chaurasia en zijn dicipelen in Bhubaneswar.

Vanaf 2017 studeert hij bij de in Howrah-Calcutta wonende sarod speler Pandit Alok Lahiri en zijn zoon Abhisek Lahiri en leert hij de verfijnde structuren van de Noord Indiase klassieke muziek nog beter begrijpen. Naast het bestuderen van de klassieke traditie (raga’s and tala’s) is Kees altijd op zoek naar nieuwe samenwerkingsvormen met musici vanuit verschillende achtergronden. Kees van Boxtel is 10 jaar Directeur/Voorzitter van “Helende geluiden” , en hij organiseert tal van wereldmuziek concerten. Muziek is helend en verbindt mensen. Kees raakt mensen met zijn Bansuri spel.

Latif Ahmed Khan

Latif Ahmed Khan is geboren in Jaipur in een familie van Tabla spelers. Hij heeft van jongs af aan de kunst van het tabla spelen geleerd van zijn vader Bashir Ahmed Khan, Verder heeft hij zijn unieke stijl geperfectioneerd onder begeleiding van Ustad Hidayat Khan de tabla grootmeester van de in Delhi gestationeerde, Purab Baj and Ajrada Gharana. Op 22 jarige leeftijd heeft Latif A Khan de status bereikt van bachelor bij “All India Radio en Doordarshan”. Vele malen heeft hij opgetreden bij de Indiase radio en televisie omroepen als solo artiest en als begeleider van diverse musici en ook op diverse Indiase Festivals.

Wonende in Parijs heeft hij ook vele artiesten uit India begeleid. Zijn samenwerking met westerse muzikanten hebben zijn beeld omtrent muziek verbreed. Zijn uitmuntende kennis van ritmiek komt ook prachtig tot zijn recht werkende binnen de diverse andere muziekstijlen.

Datum & Tijd

11/05/2023
20:00 - 22:00

Kosten

€ 17,50 / € 22,50
Locatie
Kaldenbroeck
Kaldenbroek 1c
5973 RJ Lottum
Contact
Tel: 077-76 000 36
Gsm: 06-53 54 94 43
E-mail: info@kaldenbroeck.nl
Openingstijden
Openingstijden Kaldenbroeck Terras en Kafé:
Vrijdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur.
Overig: op afspraak.
Top linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram