YOGA en Pranayama (ademtechniek)   nemen binnen de Ayurveda filosofie een belangrijk plaats in..

Niet alleen omdat YOGA je hoofd leeg maakt, maar vooral ook omdat het je lichaam soepel en beweeglijk houdt. Iedereen kan YOGA beoefenen. Je hoeft dus helemaal geen soepel lichaam te hebben. Het gaat om jouw persoonlijke ervaring. YOGA werkt ontspannend en maakt fit en krachtig. Het is een proces van bewustworden, een ontdekkingstocht naar jezelf..waardoor je steeds meer rust en ruimte voor je lichaam, je geest en je leven gaat ervaren….

Op 11 september 2017 start het nieuwe YOGA SEIZOEN met de volgende lessen:

Maandagavond  2 lessen  HATHA YOGA om 19.00 uur en 20.30 uur  door Marlien Bongers

Dinsdagochtend 1 les HATHA YOGA om 09.30 uur door Eva Wetsteijn

Dinsdagavond 1 les YIN YOGA om 19.00 uur door John Boon

Marlien Bongers

Eva Wetsteijn

 

John Boon

 

 

 

 

HATHA YOGA
Hatha yoga is het verbinden van lichaam, geest en het denken door middel van beweging, adem en ontspanning. Door het beoefenen van fysieke houdingen voel je je lichaam bewust en leer
je het lichaam beter kennen. Het is als het ware een“ont-moeting” met jezelf. Je ervaart waar eventuele spanningen zitten en leert die los te laten. De adem speelt hierbij een belangrijke rol. Zachte meditatieve oefeningen worden afgewisseld met houdingen waarin je je eigen kracht en energie kunt ervaren.

YIN YOGA
Yin Yoga is een zachte yogavorm zonder krachtinspanning, gericht op bindweefsel i.p.v. op spieren, zoals bij veel vormen van Yoga en sport. Je verblijft minimaal 2-3 minuten in de houding waardoor deze yogavorm een meditatief en rustgevend effect heeft. Yin Yoga zorgt voor rek in het dieper liggende bindweefsel en creëert daardoor meer ruimte in ons lichaam. Bindweefsel kan bevriezen/uitdrogen bij inactiviteit, blessures of pijnklachten (blokkades). Yin Yoga zorgt ervoor dat het bevroren ijs gaat smelten waardoor  klachten verminderen en/of herstellen. Je kunt het ook beoefenen als balans naast een langdurig eenzijdig fysieke belasting zoals autorijden of een zittend beroep. Het effect van Yin Yoga houdingen is een flexibeler, beweeglijker lichaam. Yin Yoga geeft ruimte in je lijf, je hoofd en in je hart en zorgt uiteindelijk voor een sterker fysiek, emotioneel en mentaal lichaam.
Let op: De YIN YOGA lessen starten op 19 september en ivm een reeds geplande reis, vervallen in November enkele  lessen.

__________________________________________________

KOSTEN
* De kosten voor een heel seizoen van 35 lessen zijn: € 332,50 of € 351,50 bij 37 lessen (dinsdag) .De
   kosten voor de Yin Yoga lessen zijn afhankelijk van het totaal aantal lessen, Dit laten we bij aanmelding
   zo snel mogelijk weten..
* De kosten voor 3,5 blokken van 10 lessen zijn 3, 5 x € 100,00 of 3,7 x € 100,00.
   Betalen per blok van 10  kan dan: voor 10 september – voor 25 november – voor 20 februari en voor 20 mei (de laatste 5 of 7 lessen).
* De kosten voor een los blok van 5 lessen zijn : € 57,50
* De kosten van een losse les zijn: € 12,50Een gemiste les kan in overleg in een van de andere lessen
   worden ingehaald.
PRANAYAMA 
Waar iedereen bij Yoga alleen aan de houding en posities denkt, ligt de basiskracht vooral in de ademtechniek, PRANAYAMA, die wordt toegepast. Prana is de vitale levenskracht. Pranayama is beheersing van de adem.  Ademen onder aandacht. Pranayama vergroot de levensenergie, zelfbewustzijn en vitale kracht. Het verbetert de longfunctie, de bloeddruk, het cholestorol-gehalte, vergroot de longen en masseert de ingewanden, nieren, lever, darmen. KALDENBROECK presenteert regelmatig op zondagochtend PRANAYAMA WORKSHOPS van ca 1,5 uur.

Kosten PRANAYAMA workshop: € 15,00 p.p.   Docent: Dave Peeters. Let op de agenda.