De woorden puur en authentiek vormen voor Kaldenbroeck samen met gezond en gelukkig, de essentie van het idee. Een idee dat voortkwam uit een persoonlijke, jarenlange ervaring met Ayurveda, een pure en authentieke gezondheidsfilosofie uit India, die momenteel langzaam maar zeker door de rest van de wereld wordt ontdekt.

De eerste kennismaking met Ayurveda door Kaldenbroeck oprichtster Marlies Stoot, vond plaats in India…Zo’n 20 jaar geleden.Haar levenspartner Nol Peters leed destijds aan een ernstige vorm van polyartritus. Genezen was volgens de arts niet mogelijk. In India kwamen Marlies en Nol door toeval in contact met een Ayurvedisch arts, uitsluitend geschoold door kennis-overdracht van zijn vader en grootvader.Nol werd slechts 1 keer behandeld met een massage met hete kruidenolie. Verder kreeg hij kruidentabletten en eenvoudig voedingsadvies…Drie maanden later vond de reumatoloog in Nederland geen spoortje reuma meer in zijn bloed. Het was het begin van een intense verdieping in AYURVEDA. Toen Nol in de periode vanaf 2005 getroffen werd door een aantal hersenbloedingen, bood Ayurveda een behandeltraject dat de patient tot het laatst toe houvast, kracht, energie en moed gaf. Dit maakte deze moeilijke weg begaanbaar en ondanks alles….menswaardig.

KALDENBROECK is ontstaan uit een diep gewortelde wens om andere mensen, die niet ziek willen worden, of die een zwaar medisch traject moeten ondergaan, een alternatief te bieden. Naast het reguliere traject.Een alternatief, waar je leert te ontspannen want dit heb je, samen met je partner, hard nodig. Een alternatief, waar goed naar je voeding wordt gekeken, want dit is je belangrijkste energieleverancier. Een alternatief, dat je volgens de wetenschap AYURVEDA, een zeer persoonlijke medische begeleiding biedt. En waar altijd tijd en aandacht is. Een alternatief dat ruimte geeft te relativeren en na te denken over de zin van bepaalde ervaringen. Een alternatief dat tegelijk een ontmoetingsplek is, waar gezond en genieten hand in gaan.

PUUR EN AUTHENTIEK.
Bij de keuze voor Ayurveda binnen de muren van Kaldenbroeck, was meteen duidelijk dat niet alleen het interieur en de behandelmaterialen, maar vooral ook de artsen en ook therapeuten uit India moesten komen. India is tenslotte het moederland waar Ayurveda al duizenden jaren leeft en zich heeft ontwikkeld tot de moderne gezondheidsfilosofie, die het vandaag de dag is.Door samenwerking met Indiase artsen (Dr. Prachi Patil) is het mogelijk, om vanuit India alles te ontvangen wat een authentieke Ayurvedische praktijk nodig heeft.Zo ook de Indiase behandelaars, omdat deze van huis uit een diepgaande betrokkenheid hebben en gedreven worden door de wens om te helpen en te zorgen dat het beter gaat. Je merkt en voelt het verschil.